søndag 26. september 2010

Bakesøndag

Her i huset bakes det ofte på søndager. På lørdager også, men aller oftest på søndager. Forrige helg ble det et par forskjellige knekkebrød - denne helga ble det Red velvet cupcakes. Jeg har gått og hatt lyst på det den siste uka - har til og med vært innom Eat My Muffin for å få meg en, men de var fri (eller hadde ikke bakt det den dagen). Igår hadde en eller annen blogger bakt noen muffins og lenka til Martha Stewart si muffinsbok. Da kom jeg på at den har jo jeg også! Jeg fant den fram, og leita opp Red Velvet-oppskrifta.
Av ingrediensene mangla jeg buttermilk og vaniljeekstrakt, så det ble vanlig melk og vaniljesukker isteden. Gikk bra det. Jeg hadde skikkelig amerikansk bakefarge liggende - kunne sikkert tatt enda litt mer. Forresten - i oppskrifta stod det kakao også, men jeg ville ha RØDE, ikke brune, så det sløyfa jeg:o)
Namnam!! Søtt og godt! Glasuren er Cream cheese frosting, sånn som man bruker på gulrotkake.

Edit: Her er lenke til oppskrifta!:o)

Edit#2: Buttermilk kan erstattes med f.eks. (skummet) kulturmelk eller yoghurt - poenget er at det skal være melk med syre i, for å hjelpe natronen å virke. I denne oppskrifta er det også eddik, som natronen blandes i, så syrligheten er igrunnen tatt vare på. Da går det greit med vanlig melk, men jeg skal prøve med kulturmelk en gang jeg har tilgang på det (hadde det ikke på Brustadbua, gitt:o))

fredag 24. september 2010

Orden i garnet? & Gratulerer, Guro!!

First things first:
Lille, fine sumoGuro er blitt voksen!

GRATULERER MED 18-ÅRSDAGEN, GURO!!
Gleder meg vilt og hemningsløst til å feire deg i London om et par uker!:o)

Så var det garnet da...  Jeg har klaga før - det ligger garn og strikke/hekleprosjekter overalt! Jeg er igang med å få orden på problemet nå. Var på Ikea igår og kjøpte et par BLADIS kurver, som passer inn i Expedit'en.
Nå ser hyllene mye mer ryddig ut, samtidig som garnet er lett tilgjengelig, i og med at kurvene er åpne.

Fikk også med meg en KNÖS oppbevaringsdings (egentlig for skrivebordet). Plass til oppskrifter bakerst (det meste jeg lager er utskrifter fra nettet - det blir mange løsark!), og pinner og sånt foran. Jeg har ikke noe før-bilde, men denne vinduskarmen (som befinner seg ved sofakroken min) er vanligvis full av garn, pinner og oppskrifter i et eneste kaos... Håper det skal gå bedre nå:o) Den fine stoffkurven fikk jeg av snille Marie ifjor, med adventskalendergaver i! Nå gjør den god nytte som hjem for pågående prosjekter. Akkurat idag matcher til og med kurv og prosjekt!;o)

I tillegg har jeg ei større kurvkiste fra Åhlens på golvet, full av garn og UFO'er. Hva gjør dere andre garnomaner for å holde orden??

Ha en superduper fredag!

lørdag 18. september 2010

Månedens masker : SEPTEMBER

Da var vi kommet til den tiden av måneden igjen, gitt! Det gikk jammen fort!

Jeg er endelig ferdig med jakken min! Herregud, så deilig det er å bli ferdig med noe du har holdt på med ei god stund!:o)
Er sånn passe fornøud med sluttresultatet. Oppskrifta er sånn at man strikker det runde mønsterstykket helt opp i nakken, mens man feller av til halsrunding foran, og i tillegg er det ganske bred halskant, så jeg syns den ble litt vel stor i ryggen. Men ellers er den passelig, og god og varm, så den skal nok bli brukt.
Jeg foretrekker å bruke andre modeller enn meg sjøl;o)
Men ok - her er den på meg óg. Jeg er forresten ikke heeelt ferdig - har ikke fått satt på knapper. Må få tatt den med meg på Knappehuset en dag.

Den andre tingen jeg ble ferdig med denne uka: 
Et svart skjerf/sjal strikka i rillestrikk på tvers, med små spiraler som er hekla i sterke farger. Det er egen oppskrift, inspirert av et kit jeg så i en strikkebutikk i København. 
Det svarte garnet er alpakka fra Garnstudio (det gikk med nesten 3 nøster), de andre fargene er forskjellige merker, men alt er alpakka.
Her er et bilde til, for å vise fasongen:

Et par andre ting som er underveis:
Skjerf med flettemønster, av et av garnene jeg kjøpte i London, Malabrigo er merket og det minner veldig om Abuelita-garnet fra Pickles. Oppskrifta er henta fra Garnstudio, med en liten endring på.

Og babyteppet vokser - ikke så fort... ;o)

Jeg kjenner at jeg savner å ha et pledd underveis, faktisk - så jeg lurer på om jeg må finne et  pleddprosjekt jeg kan begynne på...  

Ellers har jeg et par plagg jeg har lyst å strikke til meg sjøl - nemlig en uglegenser (Owls av Kate Davies, funnet på Ravelry.com). Jeg vil helst strikke en i lilla, sånn som Siljevanilje har gjort (klikk deg inn og se), så jeg leter etter et garn med rett tjukkelse og rett farge.
Og denne av Kim Hargreaves er noe jeg vurderer sterkt! Ser så deilig ut nå når det blir kaldere.

Ellers så benytter jeg lørdagen til å få litt orden på garn og prosjekter. Blir jo like mye rot av dette som av scrapping jo! Forskjellen er at dette rotet ligger mer på golvet og i kriker og kroker og ikke på et bord...

Til slutt - tusen takk for at du stikker innom bloggen min!:o) Det setter jeg VELDIG pris på - og aller mest hyggelig er det med dem som legger igjen en hilsen innimellom også!:o)

Ha ei strålende fin høsthelg! 
Husk: regnvær er strikkevær!:o)

søndag 12. september 2010

Aleinetid. Og UFO'er.

Jeg trives igrunnen ganske godt i mitt eget selskap. Jeg har bestandig satt pris på å være litt aleine. Ikke altfor mye og hele tida - det er veldig fint å dele tida med noen andre også!;o)
Da jeg var student, og særlig da jeg bodde aleine, ble det mer enn nok aleinetid helt automatisk. Etter at jeg fikk unger er det litt annerledes. Da hender det at det blir litt lite tid bare for meg sjøl. De få timene jeg er våken etter at ungene har lagt seg har vært veldig verdifulle. Nå er ungene lengre og lengre våkne, så den tida skrumper inn (om ikke mange år er det jeg som må gi meg først, regner jeg med...). Men til gjengjeld blir de jo større og mer selvstendige, og klarer seg mer ute i verden på egen hånd. Denne helga for eksempel, har de vært i Stavanger med sin бабушка. Det betyr at jeg har hatt to døgn og vel så det heeelt for meg sjøl! Herlig! Har hatt tapas- og strikkekveld med Pernille, rydda i klær og anna som har blitt stua inn på mitt lille soverom det siste halvåret, strikka, vært i byen en tur, strikka, sett film, spist mer tapas, strikka, vaska klær, rydda kjøkkenet, strikka, hatt kaffepause, sett film og strikka enda mer... Jeg har kost meg stort altså!! Nå har jeg vært og henta prinsene på Flaggruten - fint å ha dem hjemme igjen óg ;o)

Så var det UFO'ene da... Jeg føler at jeg drukner i UFO'er! (UFO=UnFinished Object) I alle kroker ligger det poser og kurver og esker med påbegynte prosjekter. Dvs. de som ligger nærmest meg i sofakroken er jo  WIP'er, så dem er det håp for, føler jeg. (WIP=Work In Progress) Jeg regner med at alle som driver endel med håndarbeid har UFO'er. Det hører vel med, tenker jeg. Men akk - nå vil jeg gjerne ha noen FO'er her isteden! Driver og gjør ferdig strikkejakken min, og et sjal, så det vil hjelpe litt - men så er det jo ørten prosjekter som venter på å bli begynt på også! *frustrert*
Jeg har rydda litt i kasser som har stått lagra siden vi flytta sist, og her er noen av UFO'ene som dukka opp. Påbegynte og nesten-ferdige gensere til smågutter som nå har blitt store.  Det er for galt å ikke gjøre dem ferdig altså! Særlig den fiskegenseren er flott, og den ligger det en god del arbeid i... Og så en enslig "russesokk" da. Lider vanligvis ikke av SSS (=second sock syndrome), men det har vel skjedd en glipp av og til...;o) 
Jaja - hvem tror at UFO'ene mine blir ferdige noen gang?

søndag 5. september 2010

Jeg ♥ minialbum!

Igår var jeg scrappekursprøvekanin for Ania, som skal holde kurs på PACS i Paris i november. Superkoselig å tilbringe dagen sammen med Ania, Eli og Ann Hedvig, og jeg kom hjem med et minialbum og to halvferdige layout'er. Litt rusten hva scrapping angår  - ei stund sida sist... Men det var kjempeartig!:o)
Og jeg elsker jo Ania sine mange minialbum - så det var midt i blinken å få være på kurs hos henne!♥

Jeg hadde ikke tid til å skrive ut bilder før jeg dro (dvs. jeg hadde helt glemt det...), så jeg måtte rote fram ei mappe med bilder som jeg har skrevet ut før. Heldigvis fant jeg diverse bilder i liten størrelse som jeg kunne bruke. Det ble et lite kosealbum om Leo, dette:o)
Albumet er laga av et helt 12x12-ark som er bretta på en snedig måte, sånn at det blir 4 ark/8 sider.

Når det gjelder planen min for søndagen, så ble jeg ikke helt ferdig med pulsvarmerne... Jeg klarte ikke å motstå fristelsen til å begynne på (enda) et nytt prosjekt...
Jeg kjøpte jo noe garn da jeg var i København i vår, kom jeg på... Dette er mykt og i babyull-tykkelse fra Anny Blatt. Denne bestemorlappen fant jeg oppskrifta på inne på bloggen Strikkepinner og andre pinner, men den fins sikkert mange andre plasser. Dette blir nok et babyteppe, tenker jeg:o) Jeg hekler rutene sammen etterhvert - syns det er en genial måte å slippe unna den kjeeedelige monteringa på!:o)

Skulle ønske søndagen varte dobbelt så lenge, jeg!! Jeg har jo lyst å scrappe! Og hekle! Og strikke! Og så skulle jeg ha rydda i kleskaoset... Jaja - neste helg kommer vel før jeg aner det...;o)

Ha ei god høstuke!

Deilige søndag:o)

Søndagsformiddager er deilig late og rolige her i huset:o) Jeg nyter latten min med litt TaxFree-sjokkis.
Jeg skal gjøre ferdig pulsvarmerne til søstra mi. De skal sys sammen, få picotkant og knapper på.

Men først: en tur ut i sola!

God søndag!